Tarvikkeet:
-ompelukone
-saumuri (saumuroinnin pystyy korvaamaan myös ompelukoneen joustavalla ompeleella esim. siksakilla)
-mittanauha
-viivoitin
-kynä
-nuppineulat
-sakset
-paperia kiilapalakaavan piirtämiseen
-palan kaavapaperia tai muuta paperia mihin jäljentää kaavan puolikas jotta saat siitä kokonaisen kaavan
-kuminauhaa noin. 15cm, kuminauhan paksuus noin. 1 -1,5cm.
-joustavaa tai joustamatonta kangasta, esimerkiksi trikoo, puuvilla, neuloskankaat ja pellava.
-sekä vielä ohjeiden tulostamiseen tulostin.
Kankaan menekki
Yhteen yksinkertaisesta kankaasta valmistettuun turbaaniin menee kangasta noin korkeus 40cm x pituus 60cm.
Kaksinkertaisesta kankaasta valmistettuun turbaaniin kangasta on hyvä varata noin korkeus 70cm x pituus 60cm.
Somistemalleihin enimmillään menee kangasta korkeus 10cm x pituus 92cm.
HUOM! kangasmenekit vaihtelevat hieman eri ohjeiden mukaan, joten tutustu ensin ohjeisiin arvioidaksesi tarvitsemasi lopullisen kangasmäärän.
Kankaan valinta
Kankaiksi sopivat siis lähes tulkoon mitkä vain vaatetuskankaat.
Helpoimmat kankaat valmistaa turbaani ovat joustavat kankaat kuten trikoo.
Jos turbaani on tarkoitettu sisäkäyttöön, sopii siihen ohuempi kangas. Jos taas turbaanin haluaa valmistaa vaikkapa talveksi ulkokäyttöön, sopii siihen paremmin paksumpi neuloskangas.
Jos kangas on kovin ohutta ja lirua, kannattaa se valmistaa silloin kaksinkertaisesta kankaasta. Kaksinkertainen kangas toimii hyvin myös turbaanin vuorina. Jos taas kangas on kovin paksua ja jämäkämpää, kannattaa silloin turbaani valmistaa yksinkertaisesta kankaasta.
Kankaat kannattaa aina pestä ennen ompelua, jotta mahdolliset värit kiinnittyvät kankaaseen ja että kangas kutistuu hieman lopulliseen kokoonsa.
Tässä alla vielä mallikuvia miten eri kankailla saa samaan turbaanimalliin heti eri näköä. Turbaanimallina on kiemuraturbaani. Keltainen turbaani on valmistettu kaksinkertaisesta ja vähän joustavasta kankaasta, harmaa turbaani on valmistettu joustavasta neuloskankaasta ja sininen turbaani on valmistettu joustamattomasta sametista.


